Manchester United - Aston Villa

Aston Villa startelva:
Friedel
L Young (Yellow) - Dunne - Cuellar - Warnock (62)
Downing (82) - A Young - Milner
Petrov
Agbonlahor - Heskey (Carew)
Bänk: Guzan, Beye, Sidwell, Delph, Carew, Collins (62), Reo Coker (82)

Manchester United startelva:
Kuszczak
Fletcher - Brown - Vidic - Evra
Valencia - Carrick - Anderson (68) - Park (63)
Giggs (46)
Rooney (Yellow)
Bänk: Foster, Da Leat, Gibson (68), Obertan, Welbeck, Owen (46), Berbatov (63)


Det var igår United skulle täppa igen ledningen Chelsea skaffat sig. Där vinst skulle innebära att Chelsea och United låg på lika många poäng. Men Aston Villa kom i vägen för detta försök och tog med sig tre poäng från Old Trafford. Vilket var den första förlusten på Old Trafford i år.

Första Halvlek:
Matchen började piggt och United tog tag i matchpinnen direkt och styrde spelet. Men egentligen utan att komma till något riktigt avslut. Villa som försvarade bra matchen igenom och lyckades klara av den första anstormning United kom med. Kändes som att United använde för många touch på bollen vid de farliga lägen som skapades, istället för att göra det enkelt för sig. Och de var istället Aston Villa som från ingenting skulle öppna målskyttet genom Agbonlahor. Ashley Young fick bollen ute på kanten och snurrar enkelt upp Fletcher och slår in bollen i straffområdet där Agbonlahor enkelt kan nicka in 1-0 till gästerna. Brown som skulle markerat Agbonlahor, tänkte på något annat och gjorde inte sitt jobb. Och Aston Villa som nu fått sin ledning backade hem och spelade ännu mer på kontringsfotboll, med ett kompakt centrerat försvar. De närmsta United var ett kvitteringsmål kom genom Rooney när han rundade sin markering med en magisk touch och sköt i ribbans underkant, men bollen ville inte in.

Andra halvlek:
Precis som de första hade artat sig efter målet fortsatte den andra halvleken. Ett Aston Villa som parkerade i sin egna målvakts knä och försvarade tajt och centralt. Detta gjorde de svårt för United att komma till bra lägen att avsluta mot mål. Och många bollar hamnade på läktaren. De massiva bollinnehav spelade ingen roll för United, Villa gjorde de ytorna som fanns små och svårspelade.

Sammanfattning:
Det var helt enkelt inte Uniteds dag. Bollen ville inte in, de var den sista millimetern som saknades. Det var en dag där United inte använda kylan i avsluten och oskärpan fanns där hela tiden. Och nu är det verkligen så att varje match är en måste match för United, då man nu redan har 4 förluster, samma som man fick förra säsongen. En till förlust och man har lika många förluster man hade säsongen innan förra. Vilket betyder att United inte har råd att förlora en till fram tills Maj om man vill ha chans att vinna ligan. Det ska även sägas att Villa har nu vunnit mot Liverpool och United borta, samt slagit Chelsea hemma.

Statistik:
Manchester United - Aston Villa
Bollinnehav: 57% - 43%
Skott (på mål): 16(9) - 8(5)
Hörnor: 9 - 4


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0