PL: Inför Manchester United - Wigan

Då var de dags att vända på steken. Premier League vänder och man möter United ställs nu mot Wigan för andra och sista gången i Premier League. Matchen blir båda lagens sista för året. Vilket gör att man avsluta 2009 på ett så bra sätt som möjligt.

Manchester United
United som senast spelade mot Hull och för första gången på länge spelade med en backlinje. Trots att spelet inte glänste fick man med sig tre poäng mot ett Hull som bjöd upp till kamp. För United gäller de nu att komma in vinnande form igen. För att vara med och slåss om titlen i Maj.

Skador: Hargreaves, Van der Sar, O'Shea, Evans, Ferdinand

Möjlig startelva:
Kuszczak
Neville - Brown - Vidic - Rafael
Valencia - Carrick - Anderson - Obertan
Rooney - Owen

Wigan
Som söker revansch från senaste mötet, där United vann komfortabelt med 5-0. Man har även haft problem med formen och kämpar med att hitta rätt. Något som speglat hela säsongen för Wigan. Vilket har gjort att man har hamnat i den täta bottenstriden. Man har bland annat lyckats med att slå Chelsea hemma och Aston Villa på bortaplan.

Skador: Diame

Möjlig startelva
Kirkland
Melichot - Bramble - Boyce - Figueroa
N'Zogbia - Schraner - Tomas - Gomez
Rodallega - Scotland

Tips och Fakta:
Arena: Old Trafford
Domare: Lee Mason
Tips: 3-0 (Rooney, Owen, Anderson)
På TV: Canal+ Sport 2

Skadehelvetet blir bättre!

När United ska möta Wigan så kan Fergie glädja sig åt att 3 st spelare har återvänt ifrån skador.

Anderson, Scholes och Gary Neville är tillbaka ifrån sina skador och även Rio Ferdinand, Jonny Evans och John Oshea är på bättringsvägen.

Edwin van der Saar är tillbaka i sitt hemland Holland nu när han är skadad, han hälsar på sin fru som ligger på sjukhus med hjärnblödning.
- Jag har sagt till Edwin att han ska stanna kvar, det finns ingen anledning för honom att vara här. Det bästa för honom just nu är att vara med sin fru. Förhoppningsvis så återhämtar hon sig väl, säger Ferguson inför kvällens match.

Det mesta lutar åt att Tomasz Kusczak ska få mer speltid och Ben Foster blir petad.

Inför Hull City - Manchester United

Efter en veckas uppehåll på grund av julen, så sparka United igång igen mot borta mot Hull. Ett uppehåll som med United ögon var välbehövligt. Även fast man förlorade mot borta mot Fulham helt rättvist. Med alla de skador United har i sin trupp främst i backlinjen, så kom ett litet uppehåll i matcher lägligt.

Hull City
Hull som förra året klarade sig kvar i Premier League. Mycket tack vare en stark höst säsong, där man bland annat lyckades att få in tre bollar på Old Trafford. Kämpar i år med allt vad de har för att försöka stanna kvar i engelska högsta ligan. Och precis som nykomlingarna Burnley har Hull varit starka på hemmaplan i år. Och är obesegrade i de fem senaste matcherna på KC Stadium. Hull som även kommer att få klara sig utan den bästa spelaren i Premier League under November Månad, Jimmy Bullard, på grund av skada.

Skador: Bullard, I. Ashbee

Trolig startelva:
Myhill
Mendy - Zayatte - McShane - Dawson
Geovanni - Boateng - Garcia - Kilbane
Altidore - Fagan

Manchester United
Med fem förluster i bagaget och med massor av skador på backlinjen. Så är det bara vinst som gäller. Något som kan komma bli svårt mot ett hemma starkt Hull. Tre poäng på de tre senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Skadekrisen ser dock ut att ljusna lite när spelare som Rafael och Fabio kan komma vara tillbaka i spel. Även Brown och Vidic kan komma till spel, men väldigt osäkert. Med Fulham matchen i bakhuvudet behöver United få igång kreativiteten och rörelsen i sina anfall. Något som även Sir Alex har efterfrågat efter Fulham matchen.

Skador: Van der Sar, Evans, Ferdinand, Neville, O'Shea, Hargeraves, Nani,

Trolig startelva:
Kuszczak
Rafael - Carrick - Vidic - Evra
Valencia - Fletcher - Anderson - Giggs
Berbatov - Rooney

Tips och Fakta:
Domare: Alan Wiley
Arena: KC Stadium
Tips: 0-2 (Rooney x2)
Avspark: Canal+ Sport 1, 17:00

As the reds goes marchin on!

United mfl jagar dansk

Real Madrid, United och City vill alla ha den talangfulle Palermo spelaren. United är verkligen i behov av en mittback och då har de riktat in sig på dansken Simon Kjaer. Han har spelat hur bra som helst i Palermo hittils i säsongen, men Palermos president säger att han ändå låter Simon lämna Palermo i januari. - Han ska ingenstans i januari. Det ringer agenter hela tiden, men han kommer tidigast att lämna oss i sommar, säger klubbossen, uppger sporten.dk.

Albert Scanlon död

Albert Scanlon som på sin tid i United tillhörde Busby Babes, dog vid 74 års ålder.



Scanlon som har under en längre tid lidit av problem med sitt hjärta. Blev i Oktober inlagd på sjukhus på grund av njursvikt och lunginflammation dog sorgligt nog i tisdags.



Scanlon som spelade som anfallare, gjorde sin debut i den röda tröjan 1954 vid 19 års ålder.


Han tillhörde även den lyckosamma skaran i United som lyckades att överleva "Munich Air Disaster" 1958. Där åtta United spelare dog och tre United tjänstemän dog.



Scanlon själv klarade sig undan med ett brutet ben och en fraktur i huvudet. Kom tillbaka och lyckades att göra 16 mål den säsongen för United.



Scanlon lämnade tillslut United 1960. Före spel för klubbar som Magpies, Lincoln, Mansfield och Newport County.



Manchester United utlåtande om det hela lät:



"Alla i Manchester United skänker idag en tanke åt Alberts familj och vänner."



"Jag har känt Albert, ända sen jag kom till Manchester United, och han har alltid varit en snäll och trevlig person." sa Sir Alex till klubbens officiella hemsida.



"Han var alltid glad, och tappade aldrig sitt sinne för humor. Trots att han gått igenom i sitt liv. Och att komma igenom de, visar prov på vilken person Albert var"



"Han kommer blir saknad, eftersom han så omtyckt. Och våra tankar går till hans familj."

Diouf har fått arbetstillstånd

Mame Biram Diouf har fått klartecken att ansluta till United i Januari, när han nu har fått arbetstillstånd.

22 åringen som i skrev på för United i somras, men stannade kvar i hans Norska klubb Molde på lån. Diouf har nu fått grönt ljus att komma till Manchester för att spela för United. Men kommer inte kunna vara med i FA cup matchen mot Leeds den 3 Januari.


Ferguson har varit imponerad av vad Diouf har visat upp på träningar. Trots att många rykten har visat på att Diouf kommer bli utlånad i Januari på en gång. Istället tror Ferguson att Diouf kommer uträtta stora saker den här säsongen.


"Om vi ska prata valuta för pengarna, så kan vi kolla på unga Diouf." sa Ferguson tidigare denna månaden.


"Han har tränat med oss, och verkar vara sugen på att ta en plats i a-laget"


"Detta är en sak vi är bra på. Att hitta unga talanger och spelare som vi sen kan utveckla här, och vid 22 års ålder ser han väldigt lovande ut"

"Inga transfers i Januari"

Sir Alex Ferguson förnekar att han kommer köpa sig ur den skadekris United har hamnat i för tillfället.

När United fått använda sig av Fletcher och Carrick för att få ihop en backlinje under stora delar av säsongen. Så är detta bara ett kortsiktgt skydd. Som inte kommer fungera i längden.


Fergusons tankar när han ska forma en backlinje är otroligt svår att förutspå när spelare som Ferdinand, Vidic, Brown, Evans, O'Shea, Neville och Rafael är på skadelistan. Och med få tecken på en ljusning av skadeläget så har rykterna börjat komma att Ferguson nu skulle vilja köpa sig ur den kris United hamnat i.


En av de spelare som ryktats vara på väg till Old Trafford är Sol Campbell, som för tillfället är gratis. Men Ferguson menar på att United breda trupp inte behöver förstärkas och kommer klara sig ur detta på egen hand.


"Detta kommer inte hända" svarade Ferguson till Key 103 när han fick frågan om han skulle använda Januari fönstret till att signera en ny back för att klara krisen.


"Vi hoppas att Wes Brown är tillbaka inom 7-10 dagar, Ferdinand tillstånd förbättras för varje dag som går, Neville är nära nu och Rafael har precis börjat träna igen.


"Vi är inte så skadeskjutna och letar inte efter nya spelare till klubben"

PL: Fulham - Manchester United

United som under en längre tid brottats med enorma skade problem i backlinjen kom idag till start med 1 ordinarie back och en yngling. Det var mycket innan matchen som talade för en svår spelad match, där något av lagen skulle gå segrande ur striden med ett mål.


Sammanfattning
United inledde piggast och satte fart på bollen direkt. Och satte press på Fulham i de inledande minuterna, men utan att komma till något riktigt avslut. United kom till Fulham straffområde, men där tog de stopp. Kreativiteten, löpviljan och hjärta för klubben fanns inte hos United idag. Vad Gibson och Rooney gör när de ska försöka skjuta in bollen i mål från halva plan i någon slags halv kontring, de vet nog knappt de själva. United var ineffektiva och försökte träffa bilarna på parkeringen istället för att träffa mål.
Och det var istället Fulham som skulle öppna målskyttet genom Murphy. Carrick passar Scholes, som var helt under isen idag, tar emot bollen och utan att titta upp vad han har bakom sig så tar Murphy bollen enkelt och kan avancera framåt och enkelt sätta in 1-0 till hemmalaget. Istället för att United vaknade till liv såg de mer hopplöst ut och ingen kreativitet i anfallzon. United ska vara nöjda med att de bara stod 1-0 i halvtid.
Jag hade hoppats på byten redan i halvtid. Ut med Da Leat, ner med Evra, och in med Obertan som kan trixa upp ett hål i Fulhams täta försvarsspel. Men Ferguson valde att inte byta något. Istället skulle matchen bli än mer mardröm för United. 25 sekunder in utökar Fulham sin ledning genom Zamora. Som efter ett inlägg och retur enkelt kan slå in 2-0 i målet. Och jag såg inte mer av denna matchen. Att sitta och se United lira så dåligt. Utan passion, kämparglöd för att vända matchen till sin fördel såg jag ingen vinst i att titta på.
Matchen slutade tillslut 3-0 till Fulham. Som gjorde en bra match, och ska absolut inte tas ifrån någonting. De var värda dagens seger.


Tankar och funderingar
Detta var ännu plattmatch från United. Och jag kan inte förstå att United kan spela så värdelöst. De var inte ens bra idag. Var fanns Kämparglöden, hjärtat osv hos United spelarna. Kändes som om de inte brydde sig hur de slutade. Har inte klubben en vinnar mentalitet? den syntes inte på långa vägar hos någon med en röd tröja på Craven Cottage idag.
Vad sa Ferguson i halvtid? Varför väntar han så länge med byterna? United ligger under med 2-0. Du har inget att förlora längre. In med de offensivaste du har!
Det här var uselt. Och så här uselt och blekt United vill jag inte se igen. Nu är det bara 3 poängare som gäller fram till sista matchen. Blod svett och tårar som gäller nu! Har absolut inte råd med en förlust till.

PL: Inför Fulham - Manchester United

Liga 2:an Manchester United åker till Craven Cottage för att möta liga 9:an i en svårspelad match. Och efter en svidande två - noll förlust förra säsongen med Rooney och Scholes utvisade väntar nu revansch. Tre poäng är de enda som gäller för Manchester United.

Fulham
Fulham som nått slutspel i Europa League, så står ett mästar test på andra sidan. Roy Hodgson mannar har gjort ett bra jobb på hemmaplan i år. De senaste åtta matcherna har man gått obesegrade hemma på Craven Cottage. Där man bland annat klarat av att slå Liverpool, Roma i Europa League.

Skador: Davies, Ki-Hyeon, A Johnson, Kamara

Möjlig startelva:
Scharwzer
Pantsil - Hughes - Hangeland - Koncheskey
Greening - Baird - Dempsey - Duff
Nevland - Zamora

Manchester United
United som förra veckan fick chansen att gå ikapp Chelsea, men Aston Villa hade andra planer och gick ifrån Old Trafford med tre poäng. United fick dock chansen att snabbt revanschera sig mot Wolverhampton. Trots en trög match så fick United med sig tre poäng och hakade på Chelsea i toppen igen. Segern blev däremot något dyrköpt, då Vidic utgick efter 60 minuters spel med en skada. Och är ett frågetecken inför dagens match.

Skador: Van der Sar, Neville, Evans, Fabio, Rafael, Brown, Ferdinand, O'Shea, Hargreaves,

Möjlig startelva
Kuszczak
Carrick - Vidic - Evra
Park - Anderson - Fletcher - Obertan
Giggs
Rooney - Berbatov

Tips och Fakta
Domare: Howard Webb
Arena: Craven Cottage
Kanal: Canal+ Sport 1, 16:00
Tips: 1-3 ( Zamora - Obertan, Rooney, Berbatov)

Ryan Giggs förlänger kontrakt

Ryan Giggs är inte färdig med United riktigt än.

Walesaren Giggs har spelat 821 matcher hittils i den röda tröjjan och det ska bli mer, idag förlängde han kontraktet med 1 år.
- Giggs är i sitt livs form och han är en fantastisk ambassadör för klubben och för fotbollen, säger Manchester Uniteds talesman, Phil Townsend.

Giggs har varit en av alla United spelare då de har vunnit PL titeln 11 gånger. Han har aldrig spelat för någon annan klubb än United.

Champions League lottningen

Idag lottades hur åttondelsfinalerna i Champions League ska spelas. De lag som kom tvåa i sina grupper börjar att spela med att spela första matchen på hemmaplan 16-17 Februari eller 23-24 Februari för att sedan avsluta med ett borta möte 9-10 Mars eller 16-17 Mars.

Gruppettor:
Arsenal, Barcelona, Bordeaux, Chelsea, Fiorentina, Manchester United, Real Madrid, Sevilla

Grupptvåor:
Bayern München, CSKA Moskva, Inter, Lyon, Milan, Olympiakos, Porto, Stuttgart

Lottningen i sin helhet
United börjar alltså på bortaplan med att möta någon utav tvåorna. United kan inte möta CSKA Moskva eftersom de kommer ifrån samma grupp. Sett till vilka lag som placerade sig som tvåor i årets grupper, så tycker jag att med avslutande matchen på Old Trafford är kvartsfinalen redan inbokad. Även fast åttondelarna brukar bjuda på storlagsmöten.

Matcher
Stuttgart - Barcelona
Olympiakos - Bordeaux
Inter - Chelsea
Bayern München - Fiorentina
CSKA Moskva - Sevilla
Lyon - Real Madrid
Porto - Arsenal
Milan - Manchester United


Ferguson - Anderson är i en utmärkt form!

Ferguson är väldigt glad över Andersons nuvarande form, och han kan nog vara en startspelare nu.

Sedan United köpte Anderson ifrån Porto år 2007 så har Anderson spelat 97 matcher i den röda tröjjan. Han har kämpat hårt för att få spela i startelvan och nu är han nära, det saknas bara mål ifrån brassen.

Ibland blixtrar han bara till med något fantastiskt, men Fergie hoppas att han ska fortsätta så hela tiden speciellt nu när han är i bra form. Han har startat 8 PL matcher av 17 hittils den här säsongen. Fergie är mycket imponerad av 21-åringen och vet att Anderson kommer att göra allt för att få en startplats på innemittfältet.

"Midfield is the hardest area for our young players to progress because we have some excellent players operating in that department," the United boss told the club's official website.

"But Anderson has certainly cranked up the contest for places after hitting great form. He took his time - he's only 21, remember! - but he has settled and matured.

"The competition has not dimmed his self-belief, which is important. He has a Brazilian belief in his own ability and he is going to become a top player.

"He is flying at the moment and he certainly wants to play. In fact, he has a face on him like a bag of tripe when I don't play him."

"Jag gör snart mål"

Sommarsigneringen från den franska klubben Bordeaux Gabriel Oberatn. Är säker på att han snart kommer göra mål inför hemma publiken på Old Trafford.



Obertan som spenderade sin första månader i Manchester vid sidan av planen skadad. Har nu börjat få speltid och kunnat visa upp de fina kvalitéer han besitter, och visar varför han var en av Europas mest eftertraktade talanger.


Obertan som missade ett gyllene läge att bara peta in bollen i mål, i sin debut mot Blackburn. Har alltså fortfarande inte gjort mål för United, trots sina nio framträdanden.


"Jag hoppas att jag snart gör mål" sa den franska u21 stjärnan.


"Det är möjligt, jag hade chansen att göra mål mot Blackburn"


"Jag vet att jag behöver jobba på mina avslut, men jag har potentialen"

Maurizio Zamparini - Cavani vill inte dit



Palermos president Maurizio Zamparini kanske kommer att sälja Edinson Cavani men till ett bra pris förståss. Han anser att Cavani inte kommar att lämna Palermo för någon av klubbarna som är intresserade, och det är United, Chelsea och Inter.
- Dessa rykten har varit ute många dagar, men idag tar vi död på dem. Cavani kommer inte att gå till någon av dessa klubbar.

 

Till tuttomercatoweb.com säger Zamparini å andra sidan.

- Jag har aldrig pratat med Inter och de har aldrig kontaktat mig. Men, om Massimo Moratti (Inters ägare, reds anm.) vill ha Cavani behöver han bara ringa mig.



Manchester United - Wolverhampton

Tyvärr kunde jag inte se matchen igår på grund av fotbollsträning. Men de lilla jag såg av matchen var de sista 20 minuterna. Spelet såg la inte jätte bra ut, visst United hade en 3-0 ledning och spelade bara bort tid. Men det slarvas alldeles för mycket och trampas för mycket på boll. För er som vill läsa en match rapport kan läsa en här.
Manchester United
Kuszczak
Da Leat - Carrick - Vidic (60) - Evra
Valencia - Gibson - Scholes - Obertan (71)
Rooney (75) - Berbatov
Bänk: Fletcher (60), Owen (75), Welbeck (71)

Wolverhampton
Hahnemann
Zubar - Mancienne - Elokobi - Hill
Surman - Friend (61) - Castillo - Foley - Halford (76)
Maierhofer (54)
Hahnemann
Zubar - Mancienne - Elokobi - Hill
Surman - Friend (61) - Castillo - Foley - Halford (76)
Maierhofer (54)
Bänk: Iwelumo (54), Jarvis (61), Jones (76)

Statistik
Manchester United - Wolverhampton
Resultat: 3-0 (Rooney, Vidic, Valencia)
Bollinnehav: 60% - 40%
Skott (på mål): 15(10) - 3(0)
Hörnor: 9 - 3


Capello - Owen i landslaget?



Fabio Capello medger att han fortfarande bevakar Owen, kanske får Owen en plats bland de 23 andra spelarna i Englands landslag.

Det är mycket fram och tillbaka om att Owen ska ha en plats i landslaget och VM i Sydafrika blir bara närmare och närmare. Capello är mest rädd för att Owen ska skada sig och inte kunna slutföra VM om han nu ens börjar.

Capello önskar att Owen var som förr när han spelade i Liverpool, nu är Owen inte alls lika snabb men ett plus är att han har bättre spelförståelse. Han ska fortsätta att bevaka honom för att se om han verkligen är tillbaka i sin bästa form. "He is not a tormentor. He is one of the players that I follow" sade Capello.

"I saw the last game he played, on television, and he scored three goals in the Champions League but the next game he did not play. For this reason, I ask myself why? Why (Wayne) Rooney plays always and Owen not? He is one of the important England players."


Inför Manchester United - Wolverhampton

Efter förlusten senast i helgen så ska de bara finns en sak hos de spelare Ferguson väljer att ställa på banan, vinst med tre säkra poäng med sig ifrån matchen in till helgens match.

Manchester United
United fick i helgen chansen att täppa till den ledning Chelsea skaffat sig, efter att Everton fått med sig en poäng från Stamford Bridge. I vägen stod dock Aston Villa som fick ett ledningsmål ganska tidigt i matchen och parkerade sen i eget straffområde. Trots att United hade stort spelövertag och mycket press på Aston Villa så gjorde man inte mål. Något som måste förbättras till dagens match, om man ska få med sig tre poäng. Personligen hoppas jag Ferguson, som matchen till ära är hans 900:e match som manager för United, vågar satsa mer i denna hemmamatchen och startar med två forwards och inte en som var fallet mot Aston Villa.

Skador: Giggs, Evans, Van der Sar, Fabio, Ferdinand, Rafael, O'Shea, Hargreaves

Trolig startelva:
Kuszczak
Brown - Carrick - Vidic - Evra
Valencia Fletcher - Scholes - Obertan
Rooney - Berbatov

Wolverhampton
Wolves som är en utav tre nykomlingar i ligan. Kämpar med att klara sig kvar i den engelska högsta ligan. Och kommer göra allt för att få med sig tre poäng av ett rubbat United. Med sig har man två raka segrar och den senaste mot, en "Top 4" utmanare, Tottenham. Och dagens Wolves kommer förmodligen precis se ut som de som slog Tottenham i helgen.

Skador: Edwards, Jones, Zubar, Kightly, Murray, Keogh

Trolig startelva:
Hahnemann 
Stearman - Craddock - Berra - Ward 
Surman - Henry - Milijas - Jarvis 
Ebans-Blake - Doyle


Tips och Fakta:
Arena: Old Trafford
Tips: 4-0 (Rooney x2, Berbatov, Obertan)
På TV: Canal+ Sport 1 21:00

Varning till Hargreaves

Englands landslagstränare Fabio Capello säger att om inte Owen Hargreaves är tillbaka i United spel så kan han glömma VM i Sydafrika.

Owen Hargreaves har börjat att träna igen för Man United efter en svår knäskada och 14 veckors rehabilitering. Dock räcker inte träning utan han måste också få spela för United annars blir det inget VM.
- Jag pratade med honom (Hargreaves) för två månader sedan, jag träffade honom och han var precis redo att börja träna, men nu är han inte frisk. Han har sex månader på sig att komma i bra form och han behöver spela, säger Capello till Sky Sports.

- Jag kommer att välja spelare som är friska i maj och spelare som spelar alla matcher. Jag tror att han kan vara redo för truppen eftersom att han har god tid att komma tillbaka - men som sagt, han behöver spela. Om spelare inte spelar så kommer de inte med.


Inget byte för Macheda och Taylor

Newcastles tränare Chris Hughton säger att han inte är redo att byta Uniteds Federico Macheda men sin egna Steven Taylor.

I helgen var det massa reportrar som tyckte att Macheda och Taylor skulle byta klubbar fram till slutet av den här säsongen för att se om det blir någon skillnad på deras spelstil. Hughton har nekat allt detta.
"Steven Taylor will not be going to Manchester United - the story is absolute nonsense," he said.
"I can't imagine where that has come from or who dreamed that one up."

Hughton har också berättat att han inte heller tänker låna/sälja Andy Carrol. Shay Given och Charles N'Zogbia har lämnat Newcastle och St James Park innan säsongen började.
"The truth is I do not anticipate anybody leaving in January," he said.
"Nobody will be going from my point of view, and we are working to bring people in more than anything else at this club.
"We certainly don't want to sell Andy Carroll or Steven Taylor."

"BBC Sports Personality of the Year"

Giggs som har vunnit allt som går att vinna med Manchester United. Kan nu även lägga till priset BBC Sports Personality of the Year. Giggs blev chokad av att inte F1 föraren Jenson Button eller Jessica Ennis fick priset som kom 2:a respektive 3:a i omröstningen.

"This is a big shock," erkände Ryan. "I'd like to thank the BBC for putting on a brilliant night and to thank everyone who voted for me.

"Honestly, this feels unbelievable. I've been lucky enough to win a lot of things in my career, playing with great players, playing for the greatest manager that's ever lived, and playing for the greatest club.

"I grew up watching the Sports Personality programme and to join the greats who have won it is unbelievable. A huge thank you again to everyone."

Fick för lite tilläggstid enligt Fergie

Ferguson blev väldigt imponerad av Villa, han berömde deras spelare men hann också med att kritisera domaren.

Ferguson var väldigt missnöjd med domarens tilläggstid som var 3 min, det var alldeles för kort enligt Fergie.
- Det var två speluppehåll på två minuter och tre sekunder, men vi spelade bara tre minuters tilläggstid, sade Ferguson som inte tyckte att det räckte.

Ferguson tycker att någon mer än domaren ska bestämma om hur många tilläggsminuter som det ska vara i slutet av matchen.
- Det måste hamna på någon annan än domarnas ansvar, fortsatte Ferguson.

Manchester United - Aston Villa

Aston Villa startelva:
Friedel
L Young (Yellow) - Dunne - Cuellar - Warnock (62)
Downing (82) - A Young - Milner
Petrov
Agbonlahor - Heskey (Carew)
Bänk: Guzan, Beye, Sidwell, Delph, Carew, Collins (62), Reo Coker (82)

Manchester United startelva:
Kuszczak
Fletcher - Brown - Vidic - Evra
Valencia - Carrick - Anderson (68) - Park (63)
Giggs (46)
Rooney (Yellow)
Bänk: Foster, Da Leat, Gibson (68), Obertan, Welbeck, Owen (46), Berbatov (63)


Det var igår United skulle täppa igen ledningen Chelsea skaffat sig. Där vinst skulle innebära att Chelsea och United låg på lika många poäng. Men Aston Villa kom i vägen för detta försök och tog med sig tre poäng från Old Trafford. Vilket var den första förlusten på Old Trafford i år.

Första Halvlek:
Matchen började piggt och United tog tag i matchpinnen direkt och styrde spelet. Men egentligen utan att komma till något riktigt avslut. Villa som försvarade bra matchen igenom och lyckades klara av den första anstormning United kom med. Kändes som att United använde för många touch på bollen vid de farliga lägen som skapades, istället för att göra det enkelt för sig. Och de var istället Aston Villa som från ingenting skulle öppna målskyttet genom Agbonlahor. Ashley Young fick bollen ute på kanten och snurrar enkelt upp Fletcher och slår in bollen i straffområdet där Agbonlahor enkelt kan nicka in 1-0 till gästerna. Brown som skulle markerat Agbonlahor, tänkte på något annat och gjorde inte sitt jobb. Och Aston Villa som nu fått sin ledning backade hem och spelade ännu mer på kontringsfotboll, med ett kompakt centrerat försvar. De närmsta United var ett kvitteringsmål kom genom Rooney när han rundade sin markering med en magisk touch och sköt i ribbans underkant, men bollen ville inte in.

Andra halvlek:
Precis som de första hade artat sig efter målet fortsatte den andra halvleken. Ett Aston Villa som parkerade i sin egna målvakts knä och försvarade tajt och centralt. Detta gjorde de svårt för United att komma till bra lägen att avsluta mot mål. Och många bollar hamnade på läktaren. De massiva bollinnehav spelade ingen roll för United, Villa gjorde de ytorna som fanns små och svårspelade.

Sammanfattning:
Det var helt enkelt inte Uniteds dag. Bollen ville inte in, de var den sista millimetern som saknades. Det var en dag där United inte använda kylan i avsluten och oskärpan fanns där hela tiden. Och nu är det verkligen så att varje match är en måste match för United, då man nu redan har 4 förluster, samma som man fick förra säsongen. En till förlust och man har lika många förluster man hade säsongen innan förra. Vilket betyder att United inte har råd att förlora en till fram tills Maj om man vill ha chans att vinna ligan. Det ska även sägas att Villa har nu vunnit mot Liverpool och United borta, samt slagit Chelsea hemma.

Statistik:
Manchester United - Aston Villa
Bollinnehav: 57% - 43%
Skott (på mål): 16(9) - 8(5)
Hörnor: 9 - 4


Hälsan bestämmer



Alex Ferguson är 67 år nu och har varit med United i 3 årtionden, han hoppas på att det ska bli 4.
- Min hälsa kommer att diktera hur länge jag stannar i det här jobbet. Om min hälsa vore riskerad skulle jag på allvar överväga att sluta, säger han till The Daily Mail.

Trots hans framgångsrika karriär som tränare så vet han vad som verkligen är viktigas här i livet.
- Hälsan är det man ska värdera högst och vad du behöver skydda, därför att utan den kan du inte göra dig själv, din familj eller vad du gör i livet, rättvisa.

Igår förlorade United mot Aston Villa, man vet inte hur det har tagit på Sir Alex Ferguson men man vet att han kommer kämpa hårt för att vinna Premier League igen.

Inför Manchester United - Aston Villa

En match som är en måste match för United om man ska sätta press på Chelsea som möter Everton. Villa som ser sig själv vara steget efter "the big 4" men som i år har goda möjligheter att slå sig in och ta den åtrovärda 4:e platsen, för chans om spel i Champions League. Det gäller för United att föra spelet och inte hamna under allt för mycket press från Villa, då Villa är ett tungt lag att möta och med United utan en riktig backlinje kan de bli tufft.

Manchester United
United som i veckan tog en viktigt seger borta mot Wolfsburg och säkrade första placeringen i Champions League gruppen. Man visade även prov på vilken otrolig bredd truppen har när man startar matchen med 1 ordinarie back och resten mittfältare. Trots att man dras med många skador på nyckelspelare har man matchen under kontroll och tar med sig tre tuffa poäng. Rooney, Berbatov, Vidic, och Giggs som i tisdags inte var i mötet med Wolfsburg på grund av skada, sistnämde vilades, väntas idag vara tillbaka och redo för spel.

Trolig startelva:
Kuszczak
Fletcher - Carrick - Vidic - Evra
Valencia - Gibson - Anderson - Giggs
Rooney - Berbatov

Skador: Brown, Evans, Fabio, Ferdinand, O'Shea, Hargreaves, Van der Sar,  Rafael, Neville

Aston Villa:
Aston Villa kommer till matchen med en säker 3-0 seger mot Hull City. Där Villa inte har många nyckelspelare skadade, och James Collins kommer tillbaka till backlinjen efter skada. Villa som har den förra framgångsrika Celtic tränaren. Som nu är fast besluten att bygga ett vinnande lag som ska vara med och slåss om liga titlen inom några år. Men som i år har siktat in sig på att ta sista platsen för Champions League spel.

Trolig startelva:
Fridel
Young - Dunne - Cuellar - Warnock
Downing - Petrov - Milner - A.Young
Carew - Agbonlahor

Skador: Davies, Bouma


Tips o Fakta:
Domare: Martin Atkinson
Arena: Old Trafford
Tips: 3-1 (Rooney, Giggs, Vidic - Agbonlahor)
Kanal: Canal+ Sport 2 18:30

Welbeck stannar tills 2013

Den egen odlade 19 åriga talangen Danny Welbeck har i dagarna skrivit på nytt kontrakt som sträcker sig till Juni 2013.

"Jag trivs här, och hade aldrig funderingar på att flytta ifrån klubben"
"Jag njuter av varje sekund, och lär mig mycket ifrån de andra spelarna här"
"Och vill rikta ett stort tack till Ferguson, klubben och alla fans som har visat sitt stöd"

Ferguson är även han nöjd med att se Welbeck skriva på nytt kontrakt. Så här sa han till klubbens officiella hemsida:

"Vi är nöjda med Danny, och ser han som en stor talang från de egna leden."
"Han kommer få en fantastisk karriär här, och vi är glada över att han har tro i oss om sin framtid här"

Sol Campbell är ointressant

Den senaste tiden har det gått rykten om att Sir Alex Ferguson är intresserad av den stora mittbacken Sol Campbell, men nu säger Fergie att han är helt ointressant. Campbell ville så gärna börja spela i Premier League igen men Sir Alex vill inte ha han i United trots alla backskador.
- Campbell var en fantastisk spelare, men han är inte en spelare som vi tänker ta till Old Trafford, säger Ferguson enligt CNN.

Sol Campbell har varit klubblös sedan januari, då han insåg att flytten till Notts County inte var något för honom. Just nu tränar han med Arsenal för att hålla sig i form.


Ska Obertan bli nästa Solkjaer?



Uniteds bästa inhoppare någonsin är så klart den norska Ole Gunnar Solkjaer, kanske Obertan kan bli lika bra.

Michael Owen som gjorde hattrick i matchen mot Wolfsburg bryr sig inte om han blir hyllad, han vill istället ge all uppmärksamhet till Gabriel Obertan som var inhoppare mot Wolfsburg.

- Det är härligt att komma in efter 70 minuter när man får möta trötta ben med sina egna friska och fräscha, sade Owen till Press Association.
- Gabriel är väldigt snabb och teknisk, och när han får möta trötta försvarare får han övertaget.
- Inhopparna blir viktigare ju längre in i turneringen man kommer, och går man tillbaka till 1999 (när United besegrade Bayern München i finalen) var det två inhoppare som avgjorde matchen.

Skadekrisen ser ut att bli lite ljusare

På lördag möter Manchester United Aston Villa på Old Trafford. United som dras med många skador på framför allt backlinjen, ser nu ut att börja lätte lite.

Rooney, Berbatov, Vidic och Giggs som alla 4 stannade kvar i Manchester för att vila upp sig inför mötet med Villa på lördag. Och de ser nu ut att vara i spelskick tills matchen på lördag. Ferguson som kanske ändå kommer att behöva mönsta en liknande backlinje som i matchen mot Wolfsburg. Men med anfallspelare av klass på väg tillbaka ser Ferguson bara möjligheter.

"We expect Vidic to be ready for Saturday. Ryan is fit and I also think Rooney and Berbatov will both be okay," sa Sir Alex efter matchen mot Wolfsburg.

"If I have that availability I am okay and I’ll be happy enough because I can play a back four of Fletcher, Carrick, Vidic and Evra."

 

United som nu har tätat till den  fem poängs ledningen Chelsea hade är nu bara två, efter en rad med bra resultat och enbart segrar i bagaget i Premier League. På de tre senaste matcherna United lirat har man gjort 11 mål och enbart släppt in 1.

"Our league form is very good. We’ve scored two fours away from home in the last two games which is great,"

"We have a very difficult game on Saturday against Villa, they are always very hard to play against, but our form is good and you want that going into any game. Hopefully we can keep it going." la Sir Alex till.


Ska United köpa Sol Campell i januari?

Det största ryktet i hela England är att United är intresserade av Sol Campell.

Den före detta Tottenham och Arsenal spelaren har precis brytit sitt kontrakt med Svennis och Notts County, därför är han klubblös. Sir Alex Ferguson är intresserad av mittbacken pga alla skador som drabbat United i backlinjen.

Just nu tränar Sol Campell med Arsenal och man kan ju undra hur glad Arsenals tränare Arsene Wenger blir om han efter träning hos Arsenal börjar spela i United.

Sol Campell till ESPN:

- Jag har inte hört något officiellt från Manchester United, men det har förekommit rykten och givetvis vore det en fantastisk flytt för mig om det skulle bli av. Självklart skulle jag vilja spela för Manchester United, men för tillfället så är det bara att vänta och se vad som händer.

Wolfsburg - Manchester United

Gruppsegern stod på spel för United, en poäng räkte för att säkra första platsen. Som såg oerhört tufft ut på förhand där United hade 12 spelare på skadelistan, varav 8 av dom är backar. Där hemma laget Wolfsburg kanske har europas hetaste anfallare just nu, Dzeko som de ryktas att många av Europas storklubbar är ute efter.

Wolfsburg XI:
Benaglio
Riether - Costa - Barzagli - Schäfer
Hasebe(72) - Josué - Gentner
Misimovic
Grafite (72) - Dzeko

Bänk:
Lenz, Simunek, Ziani (72), Johnson, Madlung, Pekarik, Dejagah (72)

Manchester United XI:
Kuszczak
Park - Carrick - Fletcher - Evra
Nani (74) - Scholes - Gibson - Welbeck (74)
Anderson
Michael Owen

Bän
k: Foster, Gill, James, Eikrem, Valencia (74), Obertan (74), Stewart

Första Halvlek
Wolfsburg som endast vid tre poäng kunde säkra vidare spel satte igång spelet i ett högt tempo och hög press på United. Som inte riktigt var de vi är vana att se. I den 12 minuten får Hasebe bollen och utmanar Carrick, här märks de att Carrick inte är van vid att vara mittback, i en duell in i straffområdet för att leta skottläge. Men Carrick kommer tillbaka in i duellen och glidtacklar undan bollen till hörna. United var under långa stunder tillbaka pressade av Wolfsburg som fortsatte att mata in bollar i boxen där Wolfsburg anfallarna hade problem med att hitta nätmaskorna med huvudet. Kanske var de Fletcher och Carriks orutin som mittlås som gjorde att Wolfsburg fick så många chanser i och med inlägg.
I den 30:e macthminuten fick Park, som vanligt slet och tröttade ut motståndarna genom sina löpningar, bollen utanför Wolfsburg straffområde ute på högerkanten där han fintade inlägg och vek av inåt i banan för att passa bollen vidare till Anderson i ett ypperligt skottläge. Istället för att skjuta avancerar han och spelar med kiurgisk precision Welbeck helt ensam med målvakten. Welbeck håller kylan och lägger enkelt in bollen i mål, tyvärr hade linjedomaren vinkat av för en tajt offisde.
Welbeck som för övrigt såg ut att vara på riktigt gott spelhumör och lekte med Wolfsburg försvaret, med sin fina teknik och sina löpningar som öppnade upp ytor för andra United spelare.
Precis innan halvtid i den 44:e matchminuten får Nani bollen på vänsterkanten som för första gången i matchen inte gör att United tappar tempo eller sitt spel. Istället slår han in bollen i straffområdet där Michael Owen helt omarkerad kan sätta huvudet på bollen för att nicka in 1-0 till United. Owen som annars varit ganska osynlig i den första halvleken.

Andra Halvlek
:
Wolfsburg gjorde nu allt för att försöka få in ett kvitteringsmål, medans United backade hem för att bevaka den ledning man hade och spela på kontringar. Detta gjorde att United låg väldigt långt ner på egen planhalva och ett Wolfsburg som flyttade upp mer och mer folk i banan. Kuszczak fick mycket att jobba med i den andra halvleken med Wolfsburg som sköt från distans matade inlägg in i boxen. Syntes att United saknade Vidic säkra försvarsspel i luften på alla inlägg. Men backlinjen skötte sitt jobb bra, med kaptenen Evra i spesten som verkligen hade kommandot i United försvarslinje.
I den 55:e minuten fick Wolfsburg in ett inlägg från vänsterkanten där Dzeko nådde högst och nickade snyggt in bollen i mål. Detta gav Wolfsburg luft under vingarna som fortsatte sin press på United i jakten på ett lednings mål. Målet gav även fart på hemmapubliken som nu bjöd upp till go stämmning. Grafite fick i den 70:e minuten ett perfekt läge att ge Wolfsburgs ledningen, men Kuszczak i mål gör en fin räddning och tippar ut bollen till hörna.
Efter båda lagens dubbelbyten fick matchen nytt liv och fart, men det var Uniteds inhoppare som skulle göre den största skillnaden.
Obertan får bollen ute på vänsterkanten och utmanar Wolfsburgs mittback som gått ut för att hjälpa sin högerback. Obertan visar upp fina kvaliteér som han har i sitt vapenskåp och fintar upp båda backarna på läktaren, och slår sedan bollen längs med målet till Owen som kan enkelt slå in sitt andra mål för dagen.
United backade hem för andra gången i matchen för att bevaka sin ledning och spela på kontring, men även spela bort de sista som var kvar av matchen. Owen fick sen en chans att fullborda sitt hattrick men målvakten agerar bra och gör en fin räddning. I den 90:e matchminuten fick Wolfsburg ett ypperligt läge att kvittera på ett lågt inlägg från vänster, men Riether lyckas att missa läget. Och United får tag i bollen och startar en kontring där Owen får bollen på mittplan och kan springa hela vägen mot mål med Wolfsburgs försvarare i ryggen för att sedan fullborda sitt hattrik genom att elegant chippa in 1-3.

Statistik:
Wolfsburg - Manchester United
Skott (på mål):
17(9) - 8(4)
Hörnor:
10 - 1
Offside: 4 - 6
Bollinnehav: 49% - 51%



Ingen Dzeko i januari



Fergie berättar om hur det egentligen har varit med intresset till Edin Dzeko.

Den Bosniska anfallaren har varit intresserad av en mängd av klubbar, och enligt reportrar har United också varit det. Uniteds biträdande chef Mike Phelan sade att United har varit intresserad av Wolfsburg superstjärnan, de tog en närmare titt under den första Champions League matchen mot Wolfsburg.

Imorgon möter United Wolfsburg i Tyskland och då får de se Dzeko spela igen. Direkt när Fergie landade fick han en fråga ifrån en reporter om intresset till Edin, men Ferguson sade att det inte är lika stort som det var i början.

"It is an age-old story," he said.
"Every time someone does well against Manchester United we are going to buy him the next day.
"There is nothing from Manchester United at this moment concerning Edin Dzeko."

Inför Wolfsburg - Manchester United

Sista matchen i gruppspelet i Champions League för United spelas imon. United som har tagit flyget till Tyskland, med ett skadesjutet försvar, för att möta de tyska liga mästarna Wolfsburg. En poäng räcker för att United ska säkra en första placeringen i gruppen.

Wolfsburg
De regerande bundesliga mästarna som vid en vinst kniper åt sig första platsen framför Manchester United. Wolfsburg har inte riktigt börjat säsongen där man sluta den förra säsongen i ligan, och gör nu allt för att gå så långt som möjligt i Champions League. Där man på Old Trafford tystade publiken med att göra de första målet. Som senare vändes till United vinst.

Trolig startelva:
Benaglio
Riether - Madlung - Costa - Schäfer
Josué 
Hasebe - Gentner
Misimovic
Grafite - Dzeko

Manchester United
Ett United som alltså enbart behöver en poäng för att säkra gruppseger. Men som har fortsatts att dras med skadeproblem i backlinjen. Den enda ordinarie som inte är skadad i backlinjen är Evra. Alltid bra att ha en ordinarie i backlinjen oavsett motstånd. Vilket ofta ger ett lugn till restan av backlinjen. Hoppet kommer alltså ställas på många av United unga spelare.

Trolig startelva:
Kuszczak
Fletcher - Carrick - Evra - Gill
Park - Anderson - Scholes - Nani
Owen - Welbeck

Fakta
Arena:
Volkswagen Arena
Tips: 1-2 (Dzeko - Owen, Nani)
På TV:
Tv6 20:45

Truppen som tog flyget till Tyskland

Här är de spelare som åkte med United till Tyskland för att möta Wolfsburg i Champions League:

Målvakter
: Ben Foster, Tomasz Kuszczak
Försvarare: Patrice Evra, Oliver Gill,
Mittfältare: Ji-sung Park, Anderson, Nani, Gabriel Obertan, Magnus Eikrem, Paul Scholes, Darron Gibson, Antonio Valencia, Darren Fletcher, Michael Carrick, Matty James, Oliver Norwood, Cameron Stewart.
Anfallare: Michael Owen, Danny Welbeck,

Nämnvärt är att backproblemen fortsätter att drabba United. Och endast en ordinarie back är med i truppen. Samtidigt vilas många nyckelspelare som Rooney, Berbatov och Giggs inför mötet med Aston Villa i helgen.
1 poäng räcker för att fixa första platsen i gruppen. Men med alla dessa skador blir de en tuff uppgift för United att klara av detta borta mot Wolfsburg.

Skadelistan:
Edvin van der Sar, Gary Neville, Wes Brown, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, John O'Shea, Jonny Evans, Fabio, Rafael, Owen Hargreaves, Federico Macheda

United duo borta till nyår

John Oshea och Jonny Evans kommer att vara borta ifrån spela ända till januari.

Jonny Evans har haft problem med ankel skador, Oshea har ett skadat ben och skadan var tydligen värre en vad man trodde, United har inte berättat några detaljer. I matchen mot West Ham fick man ta Ryan Giggs, Michael Carrick och Darren Fletcher och sätta dom på en backposition pga skadorna.

Den Unga försvararen Oliver Gill kommer kanske att få spela i matchen mot Wolfsburg trots att han inte har någon A-lagserfarenhet. Ferguson funderar på att sätta ner Park på högerbacksposition och Fletcher vänsterback, då kommer Patrice Evra att få spela mittback för det gjorde han mot West Ham och Fergie tyckte att Evra hade bra spelförståelse för den positionen. Evra spelar tillsammans med Carrick på mittbacken isåfall.

Ferguson känner att han har mycket problem just nu, och det blir inte bättre med att både Rooney och Berbatov har nya och färska skador.
"There's no good news with all these injured players," Ferguson said.

"We have left several players behind and we have a lot of thinking to do about team selection. That's going to be very important.
"As we've explained, with Rio Ferdinand we have no scheduled return date yet. Wes Brown has a hamstring strain. We hope to have him fit for Saturday but you have to be careful with hamstring injuries."And John O'Shea and Jonny Evans are both out until January. They're out for a few weeks."

Vidic missar matchen mot Wolfsburg



Nemanja Vidic har tyvärr inte återhämtat sig ifrån influensan, så han kan inte spela imot Wolfsburg imorgon.

Efter matchen mot West Ham fick Vidic influensan och har inte återhämtat sig. Imorgon ska de besöka Wolfsburg på Volkswagen Arena. Han vill verkligen delta i toppmatchen för att säkra en plats i Champions League slutspelen.

Fergusons skadelista inkluderar Neville och Wes Brown som båda haltade av planen i matchen mot West Ham på Upton Park. Den ända a-lagsspelaren i backlinjen som kan delta är vänsterbacken Patrice Evra. Ferguson kommer förmodligen att spela med Michael Carrick och Darren Fletcher på en backposition.

Massa skador i backlinjen

Det är bara 2 stycken av alla backar i Man United som är helt skadefria. I matchen mot West Ham så var Ryan Giggs tvungen att spela vänsterback och Patrice Evra fick spela mittback pga att både Gary Neville och Wes Brown blev skadade. Den tidigare skadelistan är följande: Fabio, Evans, Ferdinand och van der Sar, Vidic har influensan. United har lånat ut 2 reservlagsbackar så de hade fått chansen om dom hade spelat för United just nu, så nu blir det svårt för Sir Alex Ferguson att plocka ut backlinjen i Champions League matchen imot Wolfsburg nu i veckan. De ända spelarna i backlinjen som är helt skadefria är Patrice Evra och Ritchie De Laet.

- Jag vet inte var jag ska hitta en back till tisdag. Förmodligen är Vidic tillbaka från sin influensa, så att jag kan spela honom tillsammans med Michael Carrick, sa Ferguson efter West Ham-vinsten igår.

Norsk ska provträna för United

United har bjudit in den norska Hovland till provträning för United. Han är en mycket lovande mittfältare som ska provträna för United och Premier League och just nu så spelar han i Sogndal men har missat många matcher den här säsongen pga ett brutet ben. Han är nu på väg till Premier League för att utveckla sig och förhoppningsvis bli en av United. En mycket lovande 20-åring.

"We have accepted a trial since it's good for Even," Sogndal director Trond Fylling told the club's official website.
"Even has been out for large parts of the season and needs training more than a holiday."

Scholes är inte säker om framtiden



Veteranen Paul Scholes har planer på att sluta spela fotboll, men han är inte säker än.

Den 35-åriga mittfältaren känner att han inte kan prestera lika bra längre på den höga nivån i United. Antingen så ska han spela i en lägre division eller sluta helt.
Efter matchen imot West Ham United så sade Scholes:

- Jag spelar inte min bästa fotboll och känner att jag inte bidrar lika mycket som jag skulle vilja göra. Jag spelar inte lika ofta och  regelbundet som tidigare.
- Det är klart att jag funderar över framtiden i den situationen jag är i, men jag är inte säker över hur jag kommer att göra. Jag tar ett beslut efter denna säsong.

West Ham - Manchester United

Igår gästade Manchester United Upton Park för att spela mot West Ham. En match som på förhand var en måste match för båda lagen. West Ham som kämpar för att klara sig undan bottenstriden, Ett United som jagar Chelsea för att stänga igen den 5 poängsledning de hade innan gårdagens omgång.

Såg tyvärr inte matchen på grund av tekniska problem. Nämnvärt att säga om match är att United skadelista på Backsidan växer och växer och United genomförde slutet av matche med en backlinje på Fletcher - Carrick - Evra - Giggs. Läs matchrapport här.

Starting XI West Ham:
Green (72)
Spector - Tomkins - Gabbidon - Illunga
Collision - Kovac (66) - Parker - Stanislas
Franco - Hines (45)

Avbytare: Payne, Nouble, Da Costa, Diamanti (45), Kurucz (72), Dyer (66), Faubert

Starting XI Manchester United:
Kusczcak
Fletcher - Neville (33) - Brown - Evra
Valencia (Mål) - Scholes (Mål, Yellow) - Gibson (Mål, 67) - Anderson
Giggs
Rooney (Mål ,72)

Avbytare: Park, Foster, Carrick (33), Nani, Owen (72), Da Laet, Berbatov (67)


Inför West Ham - Manchester United

United åker idag söderut till London för att möta ett West Ham som United dras med många skador på vissa nyckelspelare. West Ham som ligger på en 17:e plats i ligan har tagit 4 poäng på de två senaste matcherna tar emot ett United som tagit 6 poäng på sina två senaste matcher i Premier League.

West Ham United
West Ham som har en tendens att göra en hel del mål framåt, men har problem med att hålla tätt bakåt. Och har på något sätt speglat hela säsongen för West Ham. En match som även i West Ham ögon är ett måste i och med att man inte vill hamna i bottenstriden och kämpar hela tiden för att få stanna kvar en säsong till i Premier League.

Skador:
Behrami, Jimenez, Upson, Cole, Davenport, Boe Morte, Ashton
Tillgängliga spelare: Green, Kurucz, Faubert, Da Costa, Gabbidon, Daprela, Tomkins, Ilunga, Spector, Kovac, Noble, Parker, Collison, Payne, Diamanti, Dyer, Hines, Stanislas, Franco.

Trolig startelva:
Green
Spector - Da Costa - Gabbidon - Ilunga
Collision - Kovac - Parker - Stanislas
Jimenez
Franco

Manchester United
Efter förlusterna mot Liverpool och Chelsea är varje match en måste match för United om man vill haka på Chelsea i toppen och täppa till den 5 poängs ledning Chelsea har skaffat sig. Även fast United har haft de svårt med att spela på Upton Park de senaste åren. Tror jag att United går ut och kör sitt race och tar tre säkra pinnar med sig hem till Old Trafford.

Skador: Evans, Fabio, Ferdinand, O'Shea, Hargreaves,
Tillgänliga spelare: Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Brown, Vidic, Evra, Rafael, Valencia, Anderson, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Nani, Berbatov, Rooney, Owen, Macheda, Welbeck.

Trolig startelva:
Van der Sar
Rafael - Brown - Vidic - Evra
Valencia - Fletcher - Scholes - Giggs
Rooney - Berbatov

Fakta och Tips:
Domare: Peter Walton
Arena: Upton Park
Kanal: Canal+ Sport 1 16:00
Tips: 0 - 3 (Rooney, Berbatov, Vidic)

Hughes gör de igen och Tevez lipar lite till!

"They are a small club with a small mentality. All they can talk about is us" - Sir Alex Ferguson.

Ett uttryck som för varje dag blir mer och mer rätt. Har inte riktigt gillat Hughes någon gång. Förtroendet för Tevez försvann någonstans när han själv sa att han inte ville gå till Liverpool för att det var en klubb som konkurerade med Manchester United, och de istället ryktades om att han skulle skriva på för City. Hur tänker man som spelare när man fick ett nytt kontrakt där han skulle bli en av de högst betalda spelarna på hela Old Trafford, som han säger är den klubb han har mest hjärta för. Och som alla vet nobbade han kontraket och skrev på för Manchester City?!
En klubb som har tappade de lilla hjärta de en gång hade innan araberna med för mycket pengar för sitt eget bästa tog över. Nu går alltså Tevez ut och gnäller för att United fansen är sura på honom. Varför?
Någonstans på vägen måste han har förstått att om man lämnar en klubb som hans hjärta tillhörde och skriver på för Manchesters andra klubb, Manchester City, kommer United fansen bli sura. De spelar nog ingen roll hur mycket förtroende man skulle ha för Tevez, när han skrev på för City var de bortblåst.
Det är precis som att tända på grannens villa och se den brinna ner. Och sen när Grannen kommer till dig nästa dag och är sur. Så är de du som gnäller på att du inte trodde att han skulle bli sur?! Logiken finns inte där!

Detta är dock inte de enda man hör från City. Hughes som gick idag ut till pressen och sa att han tror United kommer att använda många nyckelspelare i mötet mot City i Carling Cup. Och säger även att i Carling Cup brukar Ferguson använda sina yngre talanger, men nu kommer använda många nyckelspelare i matchen för att vinna. Detta kommer alltså från en tränare som körde med sitt A-lag i mötet med Arsenal i Onsdags. Som förövrigt hade svårt att hitta rätt mot ett ungt Arsenal.

City har som inte tagit en titel på 33 år ska inte få plocka hem Carling Cup i år heller!
Come on you Reds lets keep the neighbors quiet once more!

Det blir ingen Ljajic i United

Partizan Belgrad talangen skulle komma till United i januari men nu förljer inte United sitt ord, Adem Ljajic är en superduktig yttermittfältare som kallas för den nya Kaka. United har redan massa lovande talanger i klubben och därför tänker United att dom inte behöver fler just nu. Som det såg ut innan så var det helt säkert att Adem Ljajic skulle börja i United i januari men så blev inte fallet. Sir Alex Ferguson kanske ska värva någon annan lovande talang i januari istället. Jag tycker att Ljajic är en sjukt bra spelare och tycker att han ska spela i United.

En talesman för United sa så här:

"Vi hade en köpoption på spelaren, men efter att vi har följt med honom noga i 12 månader, och med alla lovande spelare som redan befinner sig i klubben, har vi bestämt oss för att inte värva spelaren."

Månadens spelare: Rooney


Enligt fotbollsfans över hela världens om har varit med och röstat fram den bästa spelaren i Premier League för månaden November så var Manchester Uniteds anfallstjärna Wayne Rooney bäst.

Denna framröstning får även medhåll från Wayne Rooneys förra lagkamrat Carlos Tevez som menar på att Wayne Rooney är den bästa i världen.
“I have had the honour of playing with some great players. At United I had Cristiano in my time and obviously I have Messi in the national team. But the player I like most is Rooney. He has everything. He is complete.” sa Tevez.

Även Ferguson har backat Wayne Rooney när media har granskat United och undrat i fall Wayne Rooney faktiskt klarar av bördan att täppa igen målskörden efter Ronaldo.
"I don't think the responsibility of getting more goals will affect Wayne at all. He's got the mental strength for all that kind of thing. He's proved that time and time again.”

Morimoto fokuserar på Catania



Takayuki Morimoto har berättat att han inte har någon kontakt med United just nu.

Den Japanska anfallaren har många gånger blivit kopplad med en flytt till United. Catanias tränare Pietro Lo Monaco har sagt att tidigare under säsongen har han haft mycket kontakt med Sir Alex Ferguson om den 21-årige anfallaren. I matchen i onsdags så avgjorde Morimoto mot Empoli. Ferguson planerar fortfarande att lägga bud på Morimoto. Morimoto tror inte att han skulle passa att spela i det laget, det har han pratat om med hans agent. Morimoto fokuserar på att ta Catania ur botten av tabellen så de får stanna i Seria A.

"I read about an interest in me from Mr Ferguson's club," Morimoto told itasportpress.it.
"I called my agent, who told me that he had not spoken with the English team
"I like the Premier League that I watch on TV, but also the Liga and Serie A championships are just as interesting.
"However, at the moment, I am thinking about Catania's survival, not the transfer market."

Krasic kommer inte att säljas i januari



Förmodligen skulle Krasic säljas till ett bättre lag nu i januari men han agent säger att det är ett missförstånd.

Milos Krasics agent har nekat att serben är till salu i januaris transfermarknad. Dejan Joksimovic har också stora lag varit intresserade av tex Man United, Man City och Chelsea. Joksimovic har dock berättat att han inte vill bort än.

"Unfortunately, I was badly interpreted," he said.
"I didn't say that he will go to England. I said that only the English clubs are able to pay the money that CSKA is asking for Krasic.
"The situation is completely different.
"CSKA will not sell him until next June. That is what they have told me, and believe me, it will be like that."


Gibson kan hantera trycket



Darron Gibson hoppas att inte Fergie tappar förtroendet för dem.

Man United vann igår mot Tottenham Hotspur med 2-0 och det resultatet är det inte många som kan vara missnöjda med. Gibson var stjärnan i gårdagens match, nu har dom fortfarande chans att vinna Carling Cup så som de gjorde förra året i mars. Darron Gibson tror också att de får spela i landslaget lite för att Sir Alex Ferguson tror på dem så mycket. Enligt en journalist efter matchen mot Besiktas så hade ungdomarna i United inte någon morgondag inom fotboll och med det menade han att dom aldrig kommer att bli stjärnor. Gibson tycker nu att de visade journalisten att han hade fel.

"I would say there was more pressure on us," said the 22-year-old midfielder.
"We have to go out and prove we can play in the Premier League every week.
"That is exactly what I felt we did, even with the team we had on the pitch."

Sir Alex Ferguson tycker att Carling Cup är ett perfekt tillfälle att testa och träna sina youngsters.
"The Carling Cup is a competition for the young players," observed the Irishman.
"Hopefully the manager will maintain that no matter what happens and give us another chance in the semi-finals."

United visar intresse för Neuer



Man United är intresserade av Schalkes 23-åriga Manuel Neuer och Neuers agent tycker att han borde spela i ett större och bättre lag.

Man United har visat ett stort intresse för målvakten. Han verkar vara en ersättare för Edwin van der Sar när han slutar. Van der Sar kommer att bestämma sig den här månaden om han ska sluta efter säsongen eller om han ska stanna och spela ytteliggare några år. Sir Alex Ferguson har tidigare uttalat sig att Foster och Kuszczak får slåss om att ta över efter van der Sar. Dock har United varit intresserade av Moskvas målvakt Igor Akinfeev som också är en väldigt talangfull målvakt. Schalkes rivaler Bayern München har också varit intresserade av Manuel Neuer. 23 åringen har länge sagt att han gärna vill stanna i Schalke för att han trivs där men pga deras ekonomiska problem så kan dom bli tvingade att sälja målvaktstalangen. Föredetta Schalke målvakten Kroth tycker att han borde spela för Manchester United.

"We know Manchester United are interested in Neuer," Kroth told Sport .
"Manuel would also like to play with a team that has a better international level."

Macheda har skrivit på nytt kontrakt

Manchester United talangen Fedrica Macheda har skrivit på ett nytt kontrakt för Manchester United. Kontraket sträcker sig enda till 2014.

Macheda som själv har sagt att han ser sig som en framtida stjärna, när han förra säsongen gjorde bästa tänkbara debut man kan göra. Som introducerades som in inhoppare mot Aston Villa när han hjälpte United att ta tre poäng som hjälpte United att ta sin tredje raka liga titel. Som han senare följde upp med att göra mål mot Sunderland nästa match. Dessa två framträdanden gjorde att en plats i FA Cup semifinalen mot Everton var säkrad.

Denna säsong har  Macheda gjort 5 framträdanden för United, dock ingen match i Premier League än. Han har alltså ännu inte gjort mål för United denna säsong, men det verkar som att Macheda kan komma att få chansen i nästa veckas match mot Wolfsburg i Champions League.

 

Ferguson som nu försöker säkra upp klubbens framtid genom att säkra att de unga talangerna stannar kvar i klubben.

Så här sa Ferguson till Manutd.com

"We are delighted by the new four-year deal, everyone at the club recognises the fantastic talent he has and we hope to see that develop in the next years, so he becomes a well rounded player."

Macheda sa så här:

"I am very happy to commit my future to Manchester United.

"I really enjoyed myself last season when I came on and I hope to get more chances like that and contribute to the team's success."


Manchester United - Tottenham 2-0

Startelva Manchester United
Kuszczak
Neville - Brown - Vidic - De Leat
Park - Gibson - Anderson - Obertan
Welbeck - Berbatov

Bänk: Amos, Owen, Giggs, Tosic, Carrick, Fletcher, Macheda

Startelva Tottenham
Gomes
Hutton - Dawson - Bassong - Bale
Bentley - Palacios - Jenas - Lennon
Defoe - Keane

Bänk: Walker, Huddlestone, Pavlyuchenko, Crouch, Naughton, Corluka, Rose

Första Halvlek:
Båda lagen började piggt och chansade inte så mycket i början av matchen. Där United's försvarsspel till en början såg lite darrigt ut. United's första chans kom igenom Anderson som avancerar framåt och får iväg ett skott. Dock är siktet inte riktigt inställt och bollen går ut till inspark.
Tottenham tar över spelet och skapen en möjlighet genom Defoe som Kuszczak räddar säkert.
I den 16:e minuten avancerar Park med bollen på vänsterkanten som passar vidare till Anderson, som har löpt ut på kanten, som löper in och passar bollen vidare genom Bentley ben till Gibson som inte tvekar och trycker till bollen ner i målvaktens högra hörn.
Trots de momentumet United fick av målet var de Tottenham som lyckades att skapa lite press på United, med farliga målchanser som United's backlinje lyckades att avärja med hjälp av skott blokeringar av De Leat, och Vidic. Och United lyckades att hålla nollan.

Snart var det dags igen för United att göra mål. Då Berbatov får bollen ute till vänster i straffområdet och passar tillbaka bollen till Gibson som spelar one touch med Welbeck som ger Gibson en möjlighet att göra två noll för hemmalaget. En chans som han inte missar utan placerar bollen snyggt in i mål. Och luften gick ur Tottenham.

Andra Halvlek

Andra halvlek fortsatte i samma tempo som den första hade avslutats. För United's del var det nu bara en transportsträcka till slutsignalen och att hålla nollan. Trots de grymma försvarsspel United lyckades Tottenham att skapa några få farligheter. Tempot i den andra halvleken var betydligt lägre då United spelade ut och höll i bollen och lät tiden gå så mycket som möjligt. Tack vare Vidics grymma försvarsspel tillsammans med att Kuszczak gjorde en bra match i går med så klarade hemmalaget av att holla nollan utan större problem.

Statistik
Manchester United - Tottenham
Bollinnehav:
52% - 48%
Skott (på mål): 7(2) - 6(2)
Hörnor: 5 - 7


Carrick är glad över att spela i United



Michael Carrick kan inte se någon anledning att lämna United och Old Trafford.

Sir Alex Ferguson är lite upp och ner om Michael Carrick. Ska Fletcher, Anderson, Gibson eller Scholes kanske spela istället för Carrick men trots det säger Carrick att han är nöjd med livet på Old Trafford. Ferguson har många bra mittfältare så de brukar få kämpa för att få spela och därför blandas spelarna från match till match. Hittils i säsongen är det bara Darren Fletcher som har spelat mer matcher än Carrick på mittfältet. Han har startat 6 liga matcher hittils och det Engelska landslaget tycker att det är okej.
"You never know in football, but I see no reason to leave at all," he told the London Evening Standard.
"I am delighted to be here. It is as high as you can get."
Judge myself

I slutet av förra säsongen var Carrick inte alls i form och spelade inte så bra. Han är en gammal West Ham spelare och han bryr sig inte alls om media.
"I am not going to judge myself on what someone is writing," he added.
"You know yourself if things are not going so well. I've got people here, team-mates, who'll tell you, and coaches and the manager to help."

Michael Carrick är säker på att Chealse inte ska ha sin 5 poängsledning länge till.
"The players they have are powerful and strong," he highlighted. "They are playing well and getting results.
"We were the better team (at Stamford Bridge last month) but that's football. We still believe it will be very close and if we are playing well and get a good run-in we can finish on top in the end."

Klubbar jagar Romelu Lukaku

Flera klubbar jagar Romelu Lukaku. United, Chelsea, Barca och Arsenal är alla ute efter jätte talangen. Romelu är bara 16 år och redan gjort succe i Anderlecht. 16-åringen sägs bli den nya Drogba. 190 centimeter och 90 kilo är mycket för att vara 16 år. Romelus pappa säger att Romelu inte kommer att flytta förräns han har gått kvar skolan och det är 18 månader tills dess. Han tycker det börjar bli tjatigt med alla telefonsamtal.
-Other clubs can make as many offers as they want, my son is going to finish school," Roger Lukaku told the Daily Mail.

-That's another 18 months. I'm going mad with all these managers calling me about my son. I tell them, 'it makes no sense. He's going nowhere'."

RSS 2.0