Manchester United - Tottenham 2-0

Startelva Manchester United
Kuszczak
Neville - Brown - Vidic - De Leat
Park - Gibson - Anderson - Obertan
Welbeck - Berbatov

Bänk: Amos, Owen, Giggs, Tosic, Carrick, Fletcher, Macheda

Startelva Tottenham
Gomes
Hutton - Dawson - Bassong - Bale
Bentley - Palacios - Jenas - Lennon
Defoe - Keane

Bänk: Walker, Huddlestone, Pavlyuchenko, Crouch, Naughton, Corluka, Rose

Första Halvlek:
Båda lagen började piggt och chansade inte så mycket i början av matchen. Där United's försvarsspel till en början såg lite darrigt ut. United's första chans kom igenom Anderson som avancerar framåt och får iväg ett skott. Dock är siktet inte riktigt inställt och bollen går ut till inspark.
Tottenham tar över spelet och skapen en möjlighet genom Defoe som Kuszczak räddar säkert.
I den 16:e minuten avancerar Park med bollen på vänsterkanten som passar vidare till Anderson, som har löpt ut på kanten, som löper in och passar bollen vidare genom Bentley ben till Gibson som inte tvekar och trycker till bollen ner i målvaktens högra hörn.
Trots de momentumet United fick av målet var de Tottenham som lyckades att skapa lite press på United, med farliga målchanser som United's backlinje lyckades att avärja med hjälp av skott blokeringar av De Leat, och Vidic. Och United lyckades att hålla nollan.

Snart var det dags igen för United att göra mål. Då Berbatov får bollen ute till vänster i straffområdet och passar tillbaka bollen till Gibson som spelar one touch med Welbeck som ger Gibson en möjlighet att göra två noll för hemmalaget. En chans som han inte missar utan placerar bollen snyggt in i mål. Och luften gick ur Tottenham.

Andra Halvlek

Andra halvlek fortsatte i samma tempo som den första hade avslutats. För United's del var det nu bara en transportsträcka till slutsignalen och att hålla nollan. Trots de grymma försvarsspel United lyckades Tottenham att skapa några få farligheter. Tempot i den andra halvleken var betydligt lägre då United spelade ut och höll i bollen och lät tiden gå så mycket som möjligt. Tack vare Vidics grymma försvarsspel tillsammans med att Kuszczak gjorde en bra match i går med så klarade hemmalaget av att holla nollan utan större problem.

Statistik
Manchester United - Tottenham
Bollinnehav:
52% - 48%
Skott (på mål): 7(2) - 6(2)
Hörnor: 5 - 7


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0