Wolfsburg - Manchester United

Gruppsegern stod på spel för United, en poäng räkte för att säkra första platsen. Som såg oerhört tufft ut på förhand där United hade 12 spelare på skadelistan, varav 8 av dom är backar. Där hemma laget Wolfsburg kanske har europas hetaste anfallare just nu, Dzeko som de ryktas att många av Europas storklubbar är ute efter.

Bänk:
Lenz, Simunek, Ziani (72), Johnson, Madlung, Pekarik, Dejagah (72)

Manchester United XI:
Kuszczak
Park - Carrick - Fletcher - Evra
Nani (74) - Scholes - Gibson - Welbeck (74)
Anderson
Michael Owen

Bän
k: Foster, Gill, James, Eikrem, Valencia (74), Obertan (74), Stewart

Första Halvlek
Wolfsburg som endast vid tre poäng kunde säkra vidare spel satte igång spelet i ett högt tempo och hög press på United. Som inte riktigt var de vi är vana att se. I den 12 minuten får Hasebe bollen och utmanar Carrick, här märks de att Carrick inte är van vid att vara mittback, i en duell in i straffområdet för att leta skottläge. Men Carrick kommer tillbaka in i duellen och glidtacklar undan bollen till hörna. United var under långa stunder tillbaka pressade av Wolfsburg som fortsatte att mata in bollar i boxen där Wolfsburg anfallarna hade problem med att hitta nätmaskorna med huvudet. Kanske var de Fletcher och Carriks orutin som mittlås som gjorde att Wolfsburg fick så många chanser i och med inlägg.
I den 30:e macthminuten fick Park, som vanligt slet och tröttade ut motståndarna genom sina löpningar, bollen utanför Wolfsburg straffområde ute på högerkanten där han fintade inlägg och vek av inåt i banan för att passa bollen vidare till Anderson i ett ypperligt skottläge. Istället för att skjuta avancerar han och spelar med kiurgisk precision Welbeck helt ensam med målvakten. Welbeck håller kylan och lägger enkelt in bollen i mål, tyvärr hade linjedomaren vinkat av för en tajt offisde.
Welbeck som för övrigt såg ut att vara på riktigt gott spelhumör och lekte med Wolfsburg försvaret, med sin fina teknik och sina löpningar som öppnade upp ytor för andra United spelare.
Precis innan halvtid i den 44:e matchminuten får Nani bollen på vänsterkanten som för första gången i matchen inte gör att United tappar tempo eller sitt spel. Istället slår han in bollen i straffområdet där Michael Owen helt omarkerad kan sätta huvudet på bollen för att nicka in 1-0 till United. Owen som annars varit ganska osynlig i den första halvleken.

Andra Halvlek
:
Wolfsburg gjorde nu allt för att försöka få in ett kvitteringsmål, medans United backade hem för att bevaka den ledning man hade och spela på kontringar. Detta gjorde att United låg väldigt långt ner på egen planhalva och ett Wolfsburg som flyttade upp mer och mer folk i banan. Kuszczak fick mycket att jobba med i den andra halvleken med Wolfsburg som sköt från distans matade inlägg in i boxen. Syntes att United saknade Vidic säkra försvarsspel i luften på alla inlägg. Men backlinjen skötte sitt jobb bra, med kaptenen Evra i spesten som verkligen hade kommandot i United försvarslinje.
I den 55:e minuten fick Wolfsburg in ett inlägg från vänsterkanten där Dzeko nådde högst och nickade snyggt in bollen i mål. Detta gav Wolfsburg luft under vingarna som fortsatte sin press på United i jakten på ett lednings mål. Målet gav även fart på hemmapubliken som nu bjöd upp till go stämmning. Grafite fick i den 70:e minuten ett perfekt läge att ge Wolfsburgs ledningen, men Kuszczak i mål gör en fin räddning och tippar ut bollen till hörna.
Efter båda lagens dubbelbyten fick matchen nytt liv och fart, men det var Uniteds inhoppare som skulle göre den största skillnaden.
Obertan får bollen ute på vänsterkanten och utmanar Wolfsburgs mittback som gått ut för att hjälpa sin högerback. Obertan visar upp fina kvaliteér som han har i sitt vapenskåp och fintar upp båda backarna på läktaren, och slår sedan bollen längs med målet till Owen som kan enkelt slå in sitt andra mål för dagen.
United backade hem för andra gången i matchen för att bevaka sin ledning och spela på kontring, men även spela bort de sista som var kvar av matchen. Owen fick sen en chans att fullborda sitt hattrick men målvakten agerar bra och gör en fin räddning. I den 90:e matchminuten fick Wolfsburg ett ypperligt läge att kvittera på ett lågt inlägg från vänster, men Riether lyckas att missa läget. Och United får tag i bollen och startar en kontring där Owen får bollen på mittplan och kan springa hela vägen mot mål med Wolfsburgs försvarare i ryggen för att sedan fullborda sitt hattrik genom att elegant chippa in 1-3.