En go start är alltid bra...

Snacket om Premier League handlar nog mest om hur nivån på domarna är just nu. Och kanske inte så mycket prat om vilka som kommer lyfta guldet i vår. Som United supporter så svider det att bara ha tagit 3 poäng av 9 möjliga mot "Big 4 lagen". Där man enligt min åsikt skulle haft 6 poäng efter hur matchbilden såg ut i dessa matcher. Det är klart att matchen mot Liverpool skulle ha varit go att ha vunnit, men United spel mot Liverpool verkar inte kunna komma upp i den standard vi vill se United spela.
Sen kom matchen mot Chelsea. En match som på förhand Chelsea skulle köra över United, samt att krossa deras gulddrömmar med en 5 poängsmarginal. Spelbolagens odds på en United vinst var uppe på en nivå nära 4 gånger pengarna. Ja, allt talade emot United.
När domaren blåste igång var min första tanke att nu skulle United ge igen för Community Shield final förlusten. Visst Community Shield i sig inte väger tungt, men en förlust mot Chelsea är något man inte mår bra av.
Matchbilden i stort så visade United prov på hur vacker och grym fotboll United kan spela, trots att man inte kommit upp i normal standard än. United var de starkare laget än "Superstarka Chelsea". De tycker jag säger en hel del. När Chelsea inför och under säsongen hela tiden kallats de mest stabila och bästa lag denna säsong inte klarar av att spela ut ett United som bara har börjat närma sig toppformen.
Ur många mediers synvinklar ser du nu mera tufft ut för United att ta sitt fjärde raka liga guld. Men jämför man med förra året så har United tagit mer poäng efter 12 spelade omgångar en förra året. Förra året låg man 4:a och 8 poäng efter Chelsea och Liverpool.
Likheterna med Chelsea säsong förra året är också otroligt lika. Där Chelsea krossade de mesta i deras väg, men fick med nöd och näppe med sig 1 poäng mot United på Stamford Bridge.
Och alla vet ju hur Premier League slutade tillslut?

We'll never die, We'll never die
We'll never die, We'll never die
We keep the red flag flying high
'cause Man United will never die!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0