Inför Man United - Besiktas

Ikväll ställs ett åttondelsfinal klart United mot Besiktas. Som inte har några chanser att ta sig till slut spel. Där United troligtvis kommer vila nyckelspelare tills helgens Premier League match. Ett gäng United juniorer ställs mot ett lag som kommer kirga för att få så många poäng med sig som möjligt.

Besiktas

Ett lag som har de otroligt svårt att ta sig vidare åttondelarna, och ett mirakel måste till för att Besiktas ska nå slutspel. Som nu siktar siktet in på att göra de bästa av situationen genom att försöka ta så många poäng som möjligt. Samt att bygga på erfarenheten utav spel ute i Europa. Erfarenhet som har visat sig betyda stor roll. Då man på 13 matcher i Super League enbart släpt in sex mål. Men i Champions League släppt in sex mål på fyra matcher. Med sig i bagaget har man sex vinster på de sex senaste spelade matcherna i ligan.
Då min koll inte alls är stor på den turkiska ligan eller detta lag förmodar jag att de kör ungefär samma startevla som mot Wolfsburg sist i Champions League.

Skador: Filip Holosko, Ridvan Simsek, Nihat Kahveci, Hakan Arikan och Koybasi
Avstängningar: Tomas Sivok

Trolig startelva:
Arikan
Kas - Ferrari - Sivok - Üzülemz,
Fink
Inceman - Dag
Tabata - Bobo - Özkan


Manchester United

Ett United som redan är klart för avancemang. Som efter matchen mot CSKA senast i Champions League måste förbättra försvarspelet om man vill kunna vinna matchen. Då man nästan förlorade matchen på grund av dåligt försvarspel men fick in en kvittering i slutet. Uniteds form sen dess har varit ojämn men är nu på rätt spår igen med en seger senast mot Everton med 3-0. Där man var nära på att förlora sin svit på 24 matcher utan förlust i Europa spel höll på att försvinna, men tack vara Antonio Valencia nu kan fortsätta.
United kommer troligtvis låta många av sina unga spelare få chansen att till lite speltid i Champions League men även de som satt på bänken mot Everton. Där Park och Berbatov är tillbaka efter skada och Obertan troligtvis kommer få starta sin första Champions League match för United.

Skador: Gary Neville, Rio Ferdinand, John O'Shea, Jonny Evans, Owen Hargreaves samt Fabio

Trolig startelva
Foster
Rafael - Brown - Vidic - Evra
Park - Gibson - Anderson - Obertan
Wellbeck - Berbatov


Tankar och Statistik
En helt öppen match där United förlustfria svit står på spel och läggs i händerna på United talanger mot ett Besiktas som vill visa upp sig. En öppen och trevlig fotbollsmatch förväntar jag mig, med United som de bollförande laget.

Då lagen bara mötts en gång igenom hela historien så är statistiken till Uniteds fördel med en 1-0 seger senast.

Man Utd - Besiktas
Plats: Old Trafford
Domare: Stephane Lannoy
Tid: 20.45 (svensk tid)
Tips: 2-0 (Vidic, Gibson)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0