Manchester United vs Everton 3-0

Startelvor:
Manchester United

Van der Sar
Rafael (Yellow) (63) - Vidic - Brown - Evra
Valencia - Fletcher - Carrick (Yellow) (83) - Giggs
Rooney (74) - Owen
Bänk: Kuszczak, De Laet, Anderson, Scholes (63) , Welbeck, Obertan(74), Gibson (83)

Everton
Howard
Neill - Yobo - Distin - Baines
Gosling (46) - Rodwell - Fellaini (Yellow) - Heitinga - Cahill (Yellow) (83)
Saha (83)
Bänk: Nash, Baxter, Coleman, Jo (83), Yakubu (46), Hibbert (83), Duffy

Sammanfattning

Igår spelade United sin första match sedan landslagsuppehållet och sen förlusten borta mot Chelsea. En match som på förhand var en måste match för United. Båda lagen kom till matchen med många ordinarie namn på skadelistan. Startelvorna var ganska väntade där Everton startade matchen med en 4-5-1 uppställning för att försöka få med sig en poäng från Old Trafford.

United inledde starkast och visade prov på att de så snabbt som möjligt ville få bort förlusten senast ur minnet och ta med sig tre färska pinnar i från matchen mot Everton. Man satte stor press på gästerna som under inledning knappt fick låna bollen. Dock fick United inte in bollen i nät och anstormningen mattades sakta av. Everton som fick mer och mer boll att använda började ta sig framåt på planen. Men utan att skapa någon riktig farlighet. Matchen stod ganska stilla och de var mycket spel på mittplan där båda lagen misslyckades att hitta den sista bollen till mål.
I den 30:e matchminuten har Evra bollen ute på vänsterkanten som spelar tillbaka den mot Giggs. Giggs slår tillbaka den till Evra som får in bollen i straffområdet till Valencia som nickar bak bollen utan för straffområdet till Fletcher som trycker till direkt på volley och producerar ett mål utav yppersta världsklass!

Efter detta mål hittar United nya krafter och en ny forcering mot Evertons mål börjar. Tyvärr utan Resultat och Everton klarar av att hålla 1-0 till halvtid.

Andra halvlek ville David Moyes ha till förändringar i sitt Everton och gick över till 4-4-2. Vilket ledde till att de dödläge som fanns i första halvlek försvann och matchen var mer öppen nu. Everton fick bollen i mål, men blev korrekt avblåst för offside.Efter detta började United att skapa fler målchanser. Rooney fick ett läge utanför straffområdet, tyvärr var skottet lite för högt och studsade vidare på ribbans överkant. Strax därefter fick Owen ett ypperligt läge att utöka ledningen, dock fanns inte skärpan i avslutet.

United får en hörna som Giggs slår in i straffområdet. Bollen kommer slutligen till Rooney som klipper till, dock inget bra skott och bollen studsar ut till Giggs igen som slår in bollen till Carrick som enkelt lägger in bollen i bortre delen utav målet. Från och med här så kändes matchen avgjord. Även fast Everton haft några lägen att göra mål, kändes de som om luften gått ur dem. Bäst på att unyttja detta läget var Scholes och Valencia. Scholes får bollen centralt i banan som avancerar framåt, slår sedan en pass till Valencia ute till höger i straffområdet. Valencia för bollen framåt och skjuter i väg ett skott som träffar Leighton Baines och ändrar riktning in i den bortre målgavlen.


Statistik:
Domare:
Steve Bennet
Publik:
75 169

Manchester United - Everton
Skott(på mål):
7 (5) - 6(5)
Hörnor: 13 - 4
Offsides: 1 - 3
Bollinnehav: 66% - 34%

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0