American Idiot!

Manchester United som sedan en viss amerikan tog över klubben med hjälp av lånade pengar har stora skulder att betal av. Mer exakt ca 700£ miljoner pund. Trots att klubben tvingas betala av lånen varje år, gick United 2009 plus med ca 42£ miljoner pund, detta med försäljningen av Ronaldo inräktnat. Alltså om United inte sålt Ronaldo i somras hade klubben gått back ca 32£ miljoner pund.



Ilskan och hatet mot Glazers har varit mycket bland fansen, så mycket att vissa gick ur klubben och startade ett eget lag, Football Club of Manchester United. Där planen är att aldrig sälja ut sig, och hela tiden vara supporterägd.


Det ska även sägas, att utan avbetalningen av Glazers lån, så är United den klubb som har bäst kassaflöde i ligan, tätt följda av Arsenal.


Spekulationerna om hur United ska kunna betala tillbaka de massiva lån Glazer tog för att köpa upp klubben är många. För att tala klarspråk, måste United fortsätta vinna titlar. I och med titlar får klubben in prispengar. Vilket betyder att om United missar den åtrovärda 4:e platsen i ligan kan de kosta laget dyrt i alla de pengar man får in igenom att spela Europa fotboll.  Och den ekonomiska krisen gör det inte bättre för United.


Idag kom de rykten om att United kan tvingas sälja sin träningsanläggning Carrington för att få in pengar, även att tvingas sälja Rooney, men även sälja arena namnet Old Trafford. Om något av detta skulle hända, vilket jag definitivt inte tror på, skulle de orsaka mass bojkott bland fansen.


Mina egna tankar i de här är många. Hur kan de engelska fotbollsförbundet inte ha regler som förbjuder folk att köpa upp klubbar ifall de inte ha pengar? Varför ska man äga en fotbollsklubb om man skiter i allt vad som heter passion, hjärta, fans, fotboll, livsstil och enbart bryr sig om pengar?
Världen är korrupt, där allt handlar om vem som kan bringa in mest pengar. Se bara på ishockeyn, där man fördärvat spelet med att trycka in reklam pauser mitt i pågående perioder. Att sen fotbollsspelare kan sälja sina själar för att tjäna mer pengar, vad har hänt med de fotbollshjärta som fanns innan?


Och till er kan engelska, finns här en ingående beskrivning om skulden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0