PL: Arsenal - Manchester United

På förhand en match där mycket stod på spel. Vilket lag skulle hänga på Chelsea i ligatoppen. Ligans hetaste spelare ställdes idag mot varandra, den ena skulle bli bortplockad, den andra skulle hjälpa sitt lag till seger. Vidic saknades i United startelva innan start, samtidigt som Vermaelen kom till start efter sin skada han drog på sig borta mot Aston Villa senast.

Arsenal
Almunia
Sagna (71) - Gallas - Vermaelen - Clichy
Song - Fabregas - Denilson (60)
Nasri - Arshavin - Rosicky (71)

Bänk: Traore, Fabianski, Walcott (60), Bendtner (71), Eboue (71), Ramsey, Silvestre

Manchester United
Van der Sar
Rafael - Brown - Evans - Evra
Scholes (70) - Carrick - Fletcher
Nani (88) - Park (86)
Rooney

Bänk: Gibson, Valencia (86), Kuszczak, Berbatov (88), Owen, De Laet, Giggs (70)

Första halvlek
Matchen började i ett snabbt tempo och Arsenal skulle börja med pressen. United låg avvaktande och lurade, och lät hemmalaget föra spelet. Till en början kom inget av lagen till riktiga avslut och många bollar hamnade utanför målet till inspark. Arsenal som ständigt hotade genom Arshavin som nästan hade lekstuga med Brown i försvaret. Ju längre halvleken gick, desto mer tid fick United på bollen och flyttade upp laget. Efter många forceringar av press på Arsenal försvaret skulle nollan spräckas. Från att ha gått från att vara fansen hackkyckling har Nani presterat riktigt bra i sina tre senaste matcher. På ett magiskt sätt lyckas Nani ta sig ur press från två arsenal spelare, för att sedan passera en arsenal spelare till ner till kortlinjen, där han chippar in bollen i bortre delet av målet. Helt magisk insats av killen som legat i frysdisken en längre tid. Och United fick de viktiga 1-0 målet. Redan fyra minuter senare skulle United göra mål igen. Denna gången genom en fenomenal insats av Rooney. Som vinner bollen på egen planhalva. Skickar iväg bollen upp till Nani. Nani tar in bollen och väntar på Rooney som får avsluta sin 70 meters med att placera in bollen med insidan av foten. Hela Emirates var helt lamslaget. United hade tystat kritikerna igen. Och man lyckas hålla 2-0 halvleken ut.

Andra halvlek
United är tidigt ute ur omklädningsrummet, ivriga för att starta den andra halvleken. Den spänning och dramatik som fanns i första halvlek skulle helt och hållet försvinna när United vinner bollen av Arsenal. United gjorde de bästa av att Gallas var vid United backlinje. Och Park kan enkelt springa hela vägen för att sedan placera in 3-0 till gästerna. Då Clichy som ensam back inte vågar gå bort sig på Park med Rooney och Nani lurandes på borte delen av straffområdet. Transportsträckan blev ljusare för United och man backade allt mer hem. Samtidigt som försvarsspelet såg darrigt ut vissa gånger. Arsenal saknade motivation, Fabregas försökte men klarade inte de pressen från Uniteds mittfält utan medhjälpfrån sina lagkamrater. Från ingenting skulle Arsenal genom Vermaelen reducera till 3-1 i den 79:e matchminuten. Dock kom målet som gav Arsenal luft under vingarna försent och matchen slutade 3-0.