PL: Manchester United - Hull

På dagens meny för mästarna stod Hull. Laget som kämpar febrilt med att stanna kvar i Premier League. Efter dagens match finns de inte så mycket att orda om. De har inte riktigt kvalitén för att stanna kvar i Premier League. Matchen skulle komma att bli till hemmalagets fördel.

Manchester United
Van der Sar
Rafael - Rio - Evans - Evra (87)
Nani - Scholes (72) - Fletcher - Park
Owen (72) - Rooney (Yellow)

Bänk: Kuszczak, Brown, Fabio (87), Carrick, Valencia, Gibson (72), Berbatov (72)
Hull
Myhill
Dawson - Gardner - McShane - Zayette
Bramby (57) - Geovanni (74) - Hunt - Boateng
Fagan (Yellow) - Garcia (70)

Bänk: Duke, Mendy (57), Mouyokolo, Kilbane (74), Ghilas (70), Carney Vennegoor of Hesselink

Första Halvlek
United tog tag i spelet direkt och visade vilket håll matchen skulle gå med en gång. Och pressen på Hull blev för mycket redan i den 8:e minuten. Där efter en hörna slagen av Nani som Hull lyckas nicka bort. Men bollen når enbart Park som slår bollen vidare till Scholes som skickar iväg en kanon mot Myhill, som inte lyckas hålla bollen och Rooney kan slå in returen. Och mästarna hade matchen ännu mer under kontroll. Trots detta lyckades man inte hitta igenom till nätmaskorna igen i den första halvleken. De närmsta man kom 2-0 i första var en frispark Rooney slog precis utanför Myhill, som var som fastklistrad i marken, högra stolpe. Hull hade några uppstickare men kom aldrig till något riktigt läge, 1-0 i halvtid.

Anda halvlek
Precis som i den första halvleken hade United kontroll på matchen och massivt bollinnehav. Men utan att skapa heta lägen. I och med Hulls försök till att komma undan bottenstriden öppnade matchen upp sig mer och mer när Hull sakta flyttade framåt och ibland etablerade spel på Uniteds planhalva. United hotade ständigt på högerkanten där Nani gjorde sin bästa match för säsongen och låg bakom mycket av United seger. De närmsta Hull kom en kvittering var när Ghilas lyckades precis få bollen utanför mål i ett trångt straffområde. Matchen kändes död, där hemmalaget rullade runt och lät Hull springa. Men de sista 10 minuterna av matchen blixtrade United till. I den 82:a minuten vinner Berbatov en frispark som Nani nästan förvaltar på bästa sätt. Myhill är bra med på Nani's frispark som han styr upp i ribban. Och efter vissa omständigheter hinner Rooney hålla bollen kvar i spel för Uniteds del. Som rullar runt straffområdet för att sen hitta Rooney igen som sätter foten bakom bollen med kraft och 1-0 blev 2-0. Här var Hull borta från att få med sig poäng från Old Trafford. Redan fyra minuter senare skulle Rooney fullborda sitt hattrick. Ett inlägg från Nani hittade Rooney som satte huvudet på bollen och Myhill fick hämta bollen ur sitt nät för tredje gången. Rooney skulle dock ha ett sista ord att säga innnan domaren blåste av de fem tilläggsminuterna. I den 93:e minuten kontrar United och Berbatov lyfter bollen över Hulls ena mittback till Rooney. Som får bollen förbi mittbacken in i nätet för fjärde gången för dagen. Överkörningen var ett faktum.

Med de övertag United hade i dagens match skulle de slutat med fler mål för hemmalaget, inget att orda om. Men 4-0 gör att United går från 3:e till 1:a plats i ligan med en/två match(er) mer spelade än Arsenal samt Chelsea.