PL: Manchester United - Wigan

Wigan hade en revancsh att utkräva sedan senaste förlusten mot United med 5-0. Men de skulle visa sig bli svårt när United stod på andra sidan sugna på att avsluta året på bästa möjliga sätt.

Manchester United startelva:
Kuszczak
Rafael - Brown - Vidic (68) - Evra (68)
Valencia - Carrick - Fletcher - Park
Berbatov (68) - Rooney

Bänk: Amos, Neville, Fabio (68), Owen, Obertan, Welbeck (68), Anderson (68)

Wigan startelva:
Kirkland (45)
Melchiot - Bramble - Boyce - Figueroa
Scharner - Won Hee - N'Zogbia (Y, 67) - Thomas (71) - Gomez
Rodallega
Bänk: Pollit (46), Edman (71), Amaya, Koumas, McCarthy, Scotland, Sinclair (67)

Första Halvlek
United satte fart med en gång. Och började sakta flytta upp laget till Wigans planhalva och etablera ett spel där. Med hög press mot Wigans mål. Wigans chans i matchen kändes från och med första minut väldigt små, när de enbart spelade med en anfallare och knappt några som fyllde på vid deras anfall. Trots United stora press på Wigan dröjde de enda till den 28:e matchminuten för United att trycka dit 1-0. Rafael som tillsammans med Valencia hade lekstuga med högerkanten. Följde med upp i anfallet och överlappar fint med Valencia som spelar bollen till Rafael. Han tittar upp och slår ett hårt inlägg mot första stolpen där Rooney med en tå petar inte 1-0 till hemmalaget. Och United kunde andas ut lite, samtidigt som Wigans självförtroende sjönk. United pressen fortsatte och det fanns bara en tidsfråga innan nästa mål skulle komma. Fyra minuter senare var de dags igen. Berbatov som hittar Valencia med en yttersida genom Wigans backlinje. Valencia kan enkelt avancera framåt och spelar bollen snett inått bakåt där Carrick möter upp och placerar bollen i bortre burgavlen. 2-0 till hemmalaget, och matchen var över. De fanns nu bara ett lag på planen som spelade fotboll. Frågan om när nästa mål skulle komma ändrades till hur många mål kan United göra. Precis innan halvtid hittar Fletcher Rafael som löpt in från sin kant och trollar med bollen och Wigans försvar för att sedan lägga in bollen i nät. Halvtiden kom lägligt för Wigan som inte skapat mycket.

Andra Halvlek
Började precis där den första slutade. United fortsatte sin enorma press mot Wigan, ett lag som förlänge sedan kastat in handuken och bara sprang och vänta på slutsignalen. I den 50:e minuten bryter sig Valencia fri på sin kant och får in ett inlägg i boxen. Bollen hittar Berbatov som sätter en fot på bollen och 4-0 var ett faktum. Wigan kom några gånger ur pressen, men utan att skapa något farligt. Ett exempel som speglar Wigans match är vid en offensiv frispark laget har. Så hade man enbart Rodallega uppe i offensivt straffområde.
Slutresultatet skulle dock fasställas av den förra Wigan spelaren Antonio Valencia. Som efter en knivskarp genomskärare från Wayne Rooney enkelt kunde chippa in bollen i mål med sin yttersida.

I efterhand kan man säga att Wigan hade tur med att matchen bara slutade 5-0.